Čtvrtek, 19 září, 2024

Město Havířov buduje u nemocnice parkoviště, vznikne 170 nových míst

Už několik let Havířov systematicky navyšuje parkovací místa ve městě. Další lokalitou, kde vznikne 170 parkovacích míst, je travnatá plocha v areálu Nemocnice Havířov z ulice Astronautů. Náklady budou ve výši něco přes 18 a půl milionu korun. Termín dokončení stavby je stanoven na leden, město ale věří, že parkoviště dokončí už v prosinci.

„Pozemek, kde nové parkoviště vzniká, patřil Moravskoslezskému kraji, ten nám ho ale bezúplatně převedl do vlastnictví, a my jako město jsme investorem této stavby. V celé šíři parkoviště musíme pracovat s různými výškovými úrovněmi a náletovými dřevinami. Kromě parkoviště získá lokalita i nové veřejné osvětlení, kontejnerové stání, výsadbu městské zeleně a terénní úpravy. V souladu s přírodou se bude pracovat i se srážkovými vodami. Vím, že zaparkovat v areálu havířovské nemocnice je dlouholetý problém, takže doufám, že nová parkovací místa ocení jak široká veřejnost, tak pacienti, a také zdravotníci, kteří v naší nemocnici pracují,“ řekl k výstavbě nového parkoviště v Havířově náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Stavba nového parkoviště není jedinou investiční akcí města, která v těchto dnech probíhá u havířovské nemocnice. Po opravě je chodník od vstupní brány u ředitelství směrem k centrální budově s lůžkovými odděleními a ambulancemi, kde byla položena zámková dlažba a vyměněny obrubníky. Rekonstrukce se dočká též parkoviště u urgentního příjmu, včetně změny organizace parkování pomocí samostatného vjezdu a výjezdu z parkoviště, což přispěje ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Celkové náklady přesáhnou 3 a půl milionu korun.

Zdroj: havirov-city.cz

RELATED ARTICLES