Pátek, 18 října, 2024

Objížďky na D1 ve směru od Ostravy do Bohumína, silničáři mění asfalt

Komplikovanější nájezd a sjezd z dálnice D1 budou mít několik dnů řidiči u Bohumína. Úsek mezi sjezdem ve směru od Ostravy a nájezdem ve směru do Polska, který má délku dva kilometry, se nyní opravuje. Provoz bude zachován jen v jednom směru, a doprava je proto vedena po objízdných trasách.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Zahajujeme menší opravu silnice I. třídy číslo 67 v Bohumíně. Práce jsou plánované do konce října a zahrnují úsek podél dálnice D1 mezi okružními křižovatkami ulic Za Věží a Ostravská. V rámci stavby dělníci vymění nevyhovující obrusnou vrstvu vozovky.”

Řidiči by měli věnovat zvýšenou pozornost dopravnímu značení, které se bude v průběhu opravy silnice měnit. S tím se bude měnit i režim na objízdných trasách.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Nový asfalt bude položen po polovinách dvoupruhové komunikace, proto byla zhotovitelem zvolena částečná uzavírka a ve spolupráci s odborníky na dopravní značení došlo k určení pouze jednosměrného průjezdu. Opačný směr bude vymístěn na objízdné trasy. Zhruba první týden prací vznikne uzavírka silnice číslo 67 ve směru do Ostravy. V druhé etapě přesně naopak, čili směrem na Polsko. Prosíme řidiče o dodržování pravidel bezpečného provozu.”

Se silničáři se budou motoristé v lokalitě podél dálnice D1 setkávat delší dobu. Odstraňují tam škody způsobené zaplavením při nedávných povodních. Mimo jiné tam budou opravovat poškozené protihlukové stěny.

Zdroj: POLAR televize Ostrava

RELATED ARTICLES