Domů Magazín

POSITIV Business & Style 3/2024

nové vydání magazínu POSITIV B&S

Podzimní číslo, které putuje po světě a bude součástí mnoha mezinárodních konferencí, veletrhů a B2B jednání, je venku!

Z titulní obálky magazínu se na vás usmívají Tereza Hametová, Senior Development Manager, a Aleš Zacha, Head of Development and Acquisition z P3 Logistic Parks. V rozhovoru, který naleznete uvnitř magazínu, se s námi podělili o své zkušenosti z unikátní proměny vítkovického brownfieldu, který přetvořili v obchodně-průmyslovou čtvrť. Proč vypsali architektonickou soutěž na logistický areál? Komu je určen a mnohé další informace najdete uvnitř. Developerskými projekty, které jsou klíčové a zajímavé, se zabývá i další rozhovor s náměstkyní ostravského primátora Lucií Baránkovou Vilamovou. Představíme vám také udržitelný průmyslový kampus, který vznikne v Bruntále. S výstavbou jsou spojeny nízkoemisní materiály, cirkulární design a měření či snižování uhlíkové stopy budov, které vám rovněž představíme, neboť adaptace na zelené stavebnictví již započala a potřebné know-how je k dispozici. Svůj odborný názor nám poskytli také zástupci společnosti MATEICIUC, kteří se zaměřili na budoucnost stavebních profilů a plastových produktů v kontextu rychlého technologického vývoje a nových trendů, jako je využití recyklovaných materiálů a implementace nanotechnologií.

V byznysových rozhovorech najdete inspirativní příběhy ředitelů společností, které hrají významnou roli na globálních trzích. Velké změny, zejména v názvu a administrativních záležitostech, nastaly ve společnosti Innomotics, která se oddělila od Siemens. Innomotics oslavil 1. října své první výročí. Jaké výzvy a novinky společnost čekají, zjistíte z rozhovoru s Romanem Valným, novým generálním ředitelem společnosti Innomotics. O začátcích společnosti TURCK, globálním lídrovi v oblasti průmyslové automatizace, jejím vývoji a neustále se rozšiřující nabídce produktů, nám pověděl jednatel Martin Fišer.

Věnovali jsme se také vodíku a prvnímu vodíkovému městu v České republice. Vzhledem k nedávno zveřejněné nové vodíkové strategii ČR nás zajímal názor odborníků a představitelů byznysu na tuto strategii. Odpovědi nám poskytli: Ing. Tereza Nislerová, MA, MIM (ředitelka pro evropské fondy, ORLEN Unipetrol RPA s.r.o.), Mgr. Jan Fousek (ředitel Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT CZ), Ing. Petr Mervart (zmocněnec ministra průmyslu a obchodu pro vodíkové technologie, Ministerstvo průmyslu a obchodu) a Ing. Daniel Minařík, Ph.D. (předseda představenstva, Moravskoslezský vodíkový klastr, z. s.).

Magazín se dále věnuje zajímavým byznysovým tématům, jako je digitalizace, marketingu ve firmách s Tomášem Schwarzem, vzdělávání, ESG reportům, a s investičními specialisty sledujeme stav finančního trhu.

Lifestylovou rubriku otevírá rozhovor s Luďkem Šmehlíkem, který nám prozradil, co stálo za vznikem a tvorbou jeho nové velkolepé módní kolekce. Pro koho je určena a z čeho je vyrobena? V rozhovoru s Markem Kozákem, jedním z nejvýraznějších talentů české hudební scény, který hraje na klavír a varhany, se dozvíte, proč si svůj život bez hudby neumí představit. Ani architektonické okénko nezůstalo prázdné. Zjistíte, proč pravnučka Sigmunda Freuda a světoznámý architekt Peter Henson tíhnou k městu Příbor.

Objevte s námi knižní novinky i změny, které připravil opavský obchodní dům Breda & Weinstein. Pokud přemýšlíte, kam zajet relaxovat, určitě se začtěte do nového čísla POSITIVU. Najdete v něm tipy od TECHNOTRASY a objevíme kouzlo Prosper Golf Resortu Čeladná.

Nezapomněli jsme ani na gastronomické okénko, kde představujeme speciality na baru, Recept s chutí kraje na lahodné lokše s trhaným husím masem, červeným zelím a hruškovým chutney. Představíme vám také revoluci ve stravování ve firmách s nabídkou vertikálních aeroponických systémů.

Mapovali jsme také podzimní akce, jako jsou HRko 2024, InnoVerse 2024, EXPO REAL Mnichov, Colors of Finance, a v rozhovoru s Miriam Lehockou se dozvíte, jaké možnosti nabízí Černá Louka, která kráčí ruku v ruce s moderní dobou.

Přeji příjemné čtení v těchto deštivých dnech.

Zdroj: redakce