Čtvrtek, 19 září, 2024

AGEL poskytne rozsáhlou pomoc zaměstnancům zasaženým ničivými povodněmi

Českou republiku v posledních dnech sužují záplavy, které za sebou zanechávají spoušť nevídaných rozměrů. V epicentru této přírodní katastrofy se ocitly tisíce občanů, včetně zaměstnanců zdravotnické skupiny AGEL. V reakci na tuto kritickou situaci společnost AGEL dnes spustila podpůrný program pro své pracovníky postižené povodněmi.

„Je naší nejvyšší prioritou poskytnout našim zaměstnancům veškerou možnou podporu. Chápeme, že mnozí z nich čelí osobním tragédiím a ztrátám a chceme jim pomoci co nejrychleji se postavit zpět na nohy,“ uvedla místopředsedkyně představenstva společnosti AGEL MUDr. Marie Marsová, MBA, LL.M.

Program nabízí několik forem okamžité pomoci. „Zaměstnanci mohou čerpat 3 až 5 dnů placeného volna v týdnu od 16. do 22. září 2024. Společnost také poskytne jednorázový finanční příspěvek ve výši 5 až 10 tisíc korun, určený především na nákup drogistického zboží, věcí osobní spotřeby a čisticích prostředků,“ sdělila personální ředitelka společnosti AGEL Mgr. Lucie Rozbořilová Štěpánková, MBA. Aby zaměstnanci postižení povodněmi mohli čerpat pomoc, musí splňovat tři základní kritéria – mít trvalé bydliště v kraji, kde byl vyhlášen stav nebezpečí a zároveň v regionu, kde povodňová aktivita překročila 3. stupeň (stav ohrožení).

V reakci na mimořádnou událost vyhlásila dobrovolnou zaměstnaneckou sbírku také NADACE AGEL, v níž mají možnost zájemci přispět libovolnou částkou na pomoc svým kolegům, kteří byli zasaženi ničivými povodněmi.

Kromě finanční podpory organizuje společnost AGEL i praktickou pomoc. „Naši zaměstnanci se v těchto těžkých chvílích semkli a nabídli svou pomoc kolegům v nouzi. Aktuálně organizujeme dobrovolnické úklidové práce v zasažených oblastech,“ doplnila Mgr. Lucie Rozbořilová Štěpánková, MBA.

Pro zaměstnance, kteří potřebují poradit, jak svou tíživou situaci řešit, AGEL zřídil nonstop informační linku (tel. č.: 602 118 011).

Zdroj : TZ AGEL a.s.

Ilustrační obrázek pixabay.com

RELATED ARTICLES