Pátek, 22 listopadu, 2024

Kousek Francie v Ostravě

Co třeba nadýchaný croissant k voňavé kávě? Vydali jsme se za jednou mladou dvojicí, abychom se dověděli více o jejich zajímavém podnikatelském nápadu i vizi. V několika croissant-pointech už můžete výsledky jejich práce ochutnat. 

Kolik času zabralo vybudovat váš Croissant house?

Dva roky – prvně jsme pekli ne příliš podařené kousky jen podle videa z TikToku, pak amatérsky doma, až později na profesionálních strojích. Absolvovali jsme i nějaké kurzy a rekonstruovali své prostory. V květnu jsme otevřeli prodejnu a užasli – za hodinu bylo vyprodáno. Napřed jsme měli otevřeno jen dva dny v týdnu, teď je to šest dní a v Avionu prodáváme každý den.

Své hlavní prostory máme v centru, kam je to pro nás nejblíž a míří tam i dost lidí. Jejich majitelem je město, a to se snaží podnikání v této části města podporovat, i nájem je pro nás přijatelný.

Proč zrovna croissanty? 

Hledali jsme něco, co tu ještě není. Kaváren a sladkostí je plno, ale croissant si dáte častěji a nejlépe s dobrou kávou, tak se nám to zdálo jako ideální nápad. A zatím v Ostravě nejsou. Chtěli jsme být první. Pár poznatků jsme měli z Francie, tam jsou v oblibě hlavně klasické máslové, ale tady lidé chtějí hlavně plněné – pistácie, mascarpone apod. Snažíme se dělat i sezónní náplně. Z Francie teď dovážíme suroviny, hlavně 84% máslo. České suroviny jsou jiné, nebylo by to ono.

Celý rozhovor si můžete přečíst v e-verzi magazínu POSITIV Business & Style 4/2022 ZDE.

RELATED ARTICLES