Čtvrtek, 25 dubna, 2024

62. Zlatá Tretra Ostrava – bude to show – ohlášené hvězdy v top formě

Na páteční tiskové konferenci organizátoři 62. Zlaté Tretry Ostrava ohlásili start tří hvězd světové atletiky. Všechny tři během víkendu potvrdily oprávněná očekávání. Ryan Crouser dokonce překonal světový rekord ve vrhu koulí výkonem 23.56 a tvrdil po závodě, že jsou tam ještě rezervy. Navíc na Tretře nebude mít stěnu na konci dopadiště, jak tomu bylo na mítinku v Los Angeles. Navíc jeho nejbližší start bude až na ostravském mítinku.

Výborně se ukázala i Marileidy Paulinová z Dominikánské republiky výkonem roku a národním rekordem 48.98 na 400 m. Očekávání směrem k překonání legendárního rekordu Zlaté tretry Ostrava Taťány Kocembové (dnes Netoličkové) 49.67 z roku 1983 jsou realistická.

A konečně, na nedělní Diamantové lize v Rabatu slovinský diskař Kristjan Čeh ovládl soutěž dvěma hody za 70 m, třemi za 69 m a ten „nejhorší“ měřil 68.26 m. I v jeho případě avizovaná možnost první sedmdesátky v historii Tretry je více než reálná.

Vstupenky v sektorech v těsné blízkosti těchto disciplín jsou stále v prodeji. Cena je stále symbolická 50 Kč. Koupit vstupenku lze na www.zlatatretra.cz.

Zdroj: TZ Zlatá Tretra

RELATED ARTICLES