Jedním z podniků, kde můžete vidět využití microgreens v praxi, a to doslova na denní bázi, je restaurace Nha Cretcheu Café & Restaurant v centru Ostravy. Šéfkuchař Jamie, který je původem z Kapverd, si zakládá na kvalitních, čerstvých surovinách, jeho jídla jsou plná barev a snoubení chutí je dokonalé. No uznejte sami…
Jamie hodně cestoval, učil se a sbíral zkušenosti a nápady… až ho osud zavál do Ostravy. Zde, od ledna 2020, provozuje restauraci Nha Cretcheu Café & Restaurant, nyní v centru Ostravy na Janáčkové ulici, co by kamenem dohodil od Stodolní. Vaření a dobré jídlo je jeho vášeň, láska. I proto má ve svém logu „Nha Cretcheu“, což v překladu z kreolštiny znamená „moje láska“.
Společnost MoraviaLab s.r.o., která se vyvíjí a vyrábí hydroponické vertikální systémy pro pěstování microgreens, si pro slavnostní otevření svého showroomu v centru Ostravy vybrala právě Jamieho a jeho restauraci, aby připravil speciality s microgreens. Šéfkuchař a zakladatel Nha Cretcheu, Jamie Santos, vám vždy vykouzlí talíř plný nevšedních kombinací a nyní se zaměřil na delikátní tapas a připravoval lahodné krevety na česneku zdobené pestem a microgreens.
„Našim cílem je poskytnout našim návštěvníkům výjimečný zážitek mnoha barev a netradičních chutí“, vysvětluje Jamie. Microgreens v restauraci používají každodenně, protože konečný pokrm nejen dozdobí, ale také chuťově doladí.
Chcete-li nakouknout Jamiemu pod pokličku, přečtěte si již za 2 týdny další ze série článků nebo se přihlaste na některý z kurzu vaření, který Jamie pořádá. Ten příští se koná již 1.10., více na www.nhacretcheu.cz.
Zdroj: MoraviaLab s.r.o.