Pondělí, 23 září, 2024

Česká asociace interim managementu se představí na strojírenském veletrhu

Interim manažeři pomáhají rozvíjet i zachraňovat firmy a velmi často řídí změny v průmyslových podnicích. Své zkušenosti budou opět prezentovat na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně formou BUSINESS DNE, který pořádá Česká asociace interim managementu ve středu 9. října na výstavišti v budově Regionální hospodářské komory Brno. Zájemci se mohou těšit na dvě panelové diskuse s TOP manažery a osobnostmi ze světa ekonomiky a průmyslu. Po celý den bude také prostor na sdílení poznatků z různých restrukturalizačních projektů a řešení aktuálních výzev jako je např. ESG. 

V dopolední ekonomicky zaměřené debatě vystoupí hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil, rektor Anglo-American University Jiří Schwarz, generální ředitelka Asociace malých a středních podniků Eva Svobodová a výkonný ředitel Sdružení pro zahraniční investice – AFI Ondřej Votruba. Diskusi bude moderovat členka výboru České asociace interim managementu a bývalá redaktorka a moderátorka České televize Jana Dronská.

V odpolední průmyslově zaměřené debatě vystoupí generální ředitel společnosti VÍTKOVICE STEEL Radek Strouhal, bývalý generální ředitel MH Teplárenského holdingu a nyní ředitel divize inženýring PROMET GROUP Marcel Vrátný a generální ředitel společnosti ŽĎAS Pavel Cesnek. Moderování se ujme krizový a restrukturalizační manažer Petr Karásek, viceprezident České asociace interim managementu.

Obě debaty budou zaměřené na zhodnocení negativních vlivů, které dopadají na průmysl a tuzemskou ekonomiku, ale i na praktické možnosti řešení dopadů na firmy, jejich rozvoj, konkurenceschopnost a inovační potenciál. Řečníci se budou zamýšlet také nad tím, jak se firmy mohou stát úspěšnějšími a odolnějšími ve složitých podmínkách velké konkurence, levných dovozů, silného tlaku zákazníků, vývoje Green Deal, legislativních bariér, zavádění ESG a dalších výzev.

Během celého dne bude prostor na setkání s interim manažery a manažerkami a na diskuse nejen nad vývojem české ekonomiky a průmyslu. Zájemci se mohou dozvědět, jak interim manažeři pracují a postupují, na jaké situace je možné je využít nebo jak si vybrat ty správné. 

Partnerem BUSINESS DNE CAIM je Regionální hospodářská komora Brno, mediálními partnery jsou odborné časopisy MM Průmyslové spektrum a Czech Industry a magazín POSITIV Business & Style s platformou Voices of Industry. 

Pro vystavovatele i návštěvníky veletrhu může být BUSINESS DEN České asociace interim managementu (www.caim.cz) příležitostí podívat se na podnikání a byznys jiným úhlem pohledu a najít inspiraci k dalším významným krokům.

II. BUSINESS DEN ČESKÉ ASOCIACE INTERIM MANAGEMENTU (CAIM)

KDY: STŘEDA 9. 10. od 9.00 do 17.00 hod.

KDE: Výstaviště – sídlo Regionální hospodářské komory Brno, velký sál (vstup z výstaviště)

PROGRAM:

  • 10:30 EKONOMICKÁ DEBATA: Zvládnou české firmy de-globalizaci ekonomiky?
  • 12.30 Káva s interim manažerkami CAIM
  • 14:00 DEBATA S PRŮMYSLOVÝMI LÍDRY: Manažerské výzvy a trendy v průmyslu aneb co se osvědčilo
  • 9.00 – 17.00 Networking se členy CAIM

Účast je zdarma po registraci na webových stránkách asociace zde https://www.caim.cz/registrace-1

Zdroj: CAIM

Foto: archiv CAIM

RELATED ARTICLES