Čtvrtek, 19 září, 2024

Anketa Moravskoslezská SESTRA, která oceňuje nejlepší zdravotní sestry, zná své vítězky

Devátý ročník ankety Moravskoslezská SESTRA 2024 má svoje vítězky. Na slavnostním galavečeru, který se konal v pátek 13. září v aule Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava, byly ve třech kategoriích vyhlášeny nejlepší zdravotní sestry regionu.  

Anketu pořádáme, abychom ocenili náročnou a nepostradatelnou práci zdravotních sester. Profesionalita, vlídný přístup a empatie zdravotních sestřiček jsou velmi důležité pro rychlejší uzdravení pacientů, a za to jim chceme poděkovat,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Josef Bělica. S ministrem zdravotnictví a prezidentkou Asociace sester převzal nad anketou záštitu. 

Příprava ankety začíná vždy půl roku před galavečerem. První nominace přicházejí ze zdravotnických zařízení, které pak vyhodnocuje odborná porota. Do finále vybere tři sestry ve třech kategoriích – ocenění pro lůžkovou péči, ambulantní péči a ocenění za dlouhodobý přínos nebo mimořádný čin v ošetřovatelské péči. Oblíbenou součástí ankety je hlasování veřejnosti. Letos se v nominacích po delší době objevil také muž. 

„Rozhodování odborné poroty ani letos nebylo snadné. Svědčí to o tom, že máme opravdu kvalitní zdravotnický personál, Všichni, kdo pracují v tomto oboru si zaslouží respekt, úctu a poděkování,“ řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer. Vítězky ankety obdržely na galavečeru hodnotné ceny a památeční certifikáty. 

Vítězky ankety Moravskoslezská SESTRA roku 2024:

Lůžková péče: Jana Gavlasová, Sanatorium Jablunkov a.s. 

Ambulantní péče: Kateřina Urbánková, Nemocnice Havířov, p.o. 

Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči nebo mimořádný počin: Marie Krajkovičová, Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, p.o. 

Sestra veřejnosti: Jana Štenclová, Slezská nemocnice v Opavě, p.o

Zdroj: Moravskoslezský kraj

RELATED ARTICLES