Čtvrtek, 21 listopadu, 2024

Vyhlášené Rekovice mají nového šéfkuchaře. Stal se jím Ondra Vaněk, jeho speciality jsou opravdu WOW!

Jít lesem a nasávat vůni ročního období. Se zavřenýma očima cítit chutě dětství a probudit nostalgii. Otevřít oči a vydechnout – jídlo nově, ale s respektem – k tradici, k procesu vaření. To jsou oblíbené Rekovice. Jedno z nejoblíbenější svatebních míst v ČR má od letošního roku nového šéfkuchaře – Ondru. Co se po jeho nástupu v Rekovicích změnilo?

Ondra Vaněk, vždy usměvavý a s dobrou náladou

Ondro, šéfkuchařem v Rekovicích jste teprve pár měsíců, jak se vám tam zatím líbí?

Rekovice jsem si zamiloval, jsem spokojený. Skvělý tým mladých lidí, úchvatná příroda kolem, Rekovice jsou ideálním místem pro rodiny s dětmi, oslavy, svatby..

Proběhly výrazné změny v jídelníčku po vašem nástupu? 

Změny proběhly, každopádně se držíme konceptu Rekovic, tedy ctíme cestu k tradici. Vytváříme česká jídla v moderním podání.

Rekovice jsou zasazeny přímo v srdci valašských Beskyd. Není divu, že jsou vyhledávaným a také oceňovaným svatebním místem – oblíbené víkendové termíny máte vybookovány roky dopředu. Připravujete pro svatební hostiny speciální menu, které využívá lokální suroviny a odráží charakter této přírodní lokality?

Pokud jde o menu pro svatební hosty, rádi se přizpůsobíme přání klienta, máme široký výběr lokálních dodavatelů, se kterými můžeme spolupracovat. 

Co podle vás dává jídlu největší hodnotu? A co na své práci nejvíce milujete?

Podle mého názoru získává jídlo největší hodnotu, když je přípravné s naprostým respektem k surovinám. Věřím v to, že každá surovina má svůj vlastní charakter a potencionál, a můj cíl je vždy využít tento potencionál naplno. Ve své práci miluji právě tu možnost pracovat s kvalitními surovinami a přetvořit je do jedinečných pokrmů, také mě velice těší zpětná vazba spokojených zákazníků. 

Závěrem, jaké jídlo nejraději vaříte a je to zároveň to jídlo, na kterém si sám nejvíce pochutnáte?

Upřímně nemám vyloženě oblíbené jídlo, ale zbožňuji pracovat s rybami, máme okolo skvělé místní dodavatele. Pokud bych však měl vypíchnout konkrétní jídlo, na kterém si opravdu pochutnám a najdete ho i u nás na jídelním lístku, tak je to Selečí bok se zelím, jablky, křenem a našimi bramborovými lokši. 

Děkujeme za rozhovor. Ať se vám daří.

Text a foto: Rekovice, redakce


www.pojez.cz

RELATED ARTICLES