Je libo jelení hřbet z šumavských lesů s pyré z jeruzalémského artyčoku, restovanými houbami a demi-glace s jehličím a aronií? Nebo raději langustýnky se špagetami, provensálským bisque s chilli a prachem z černých oliv? Už jen při čtení těchto řádků se sbíhají sliny! Přesně takové kulinářské skvosty přinese jarní edice Restaurant Weeku, který se letos rozšíří do dalších českých měst.
Restaurant Week 2025: Více restaurací, více měst, více chutí
Letošní jarní Restaurant Week proběhne od 19. března do 13. dubna 2025 a nabídne výjimečné gastronomické zážitky ve více než 80 špičkových restauracích. Festival, který si získal popularitu v Praze a Brně, letos přivítá i nové lokality – Ostravu a Plzeň.
„Restaurant Week bude opět nejen průvodcem a zárukou kvality, ale také objevitelem nových podniků i v regionech,“ říká Anna Grosmanová alias Foodpioneer, která tento celosvětově úspěšný festival přivedla do Česka.
Heslo jarní edice: BUĎ FOODIE!
Festival letos motivuje všechny milovníky dobrého jídla heslem BUĎ FOODIE! – protože každý si může vychutnat skvělé jídlo, i když neví, co je amuse bouche nebo jak správně vyslovit foie gras.
„Chceme odstranit bariéry těm, kdo mají obavy z fine dining restaurací. Díky předem objednanému menu si mohou hosté v klidu zjistit, co jednotlivé pojmy znamenají, a přicházejí do restaurace připraveni,“ vysvětluje Grosmanová.
Jak si rezervovat místo?
Rezervace jsou již nyní dostupné na oficiálním webu Restaurant Week. Cena tříchodového menu je 490 Kč nebo 790 Kč (+ rezervační poplatek 24 Kč). Restaurace s prémiovým menu obsahujícím amuse bouche budou označeny hvězdičkou a přídomkem „premium“.
Co vás čeká na talířích?
Jarní menu bude sezónní, aromatické a plné kvalitních surovin. Nabídne široký výběr masa, ryb a mořských plodů i exkluzivní vegetariánské varianty.


Zajímavosti z menu:
- Restaurace Moss: Smažené lososové kuličky s rýží, peskateriánský tonkatsu ramen s kokosovým mlékem a red curry krevetami.
- Nha Cretcheu: Legendární lilková rolka plněná sýrovým krémem, tomatová polévka s bazalkovým pestem.
- Au Père Tranquille: Degustační talíř s typickými francouzskými specialitami.
- Ostravská scéna: GóKaNá, Heřmanická Beseda, Golf Park Lhotka a Pizzeria da Adriano nabídnou své unikátní degustační menu.

„Těším se na sdílení nových kulinářských objevů a foodie momentů,“ dodává Grosmanová. „Foodie moment je třeba zvuk praskající krusty Crème Brûlée, cinkání lžiček o podšálky nebo objevení nové oblíbené restaurace, kam se několik týdnů vracíte kvůli jednomu jídlu.“
Restaurant Week je oslavou gastronomie a jedinečného zážitku z jídla. Rezervujte si své místo včas a nechte se unést světem špičkové kuchyně!
Zdroj TZ Restaurant Week