Čtvrtek, 19 září, 2024

Usnadněte si cestu k úspěšnému řemeslu, vzniká nový program

Impact Hub Ostrava spolu s městem Ostrava zahajuje pro řemeslníky všeho druhu nový akcelerační program, ve kterém jim nabídne všestrannou podporu v jejich rozvoji.  Hlásit se je možné do 30. září a účast je zcela zdarma. Nový program potrvá pět měsíců a přihlásit se mohou nejen ti, kteří se rukodělbou živí. Vybraným účastníkům nabídne vzdělávací workshopy a nové kontakty, ale také mentoring nebo exkurze do dílen s prezentací nových výrobních technologií.

“Poptávka po řemeslnících až do letoška rostla, teď média informují o výrazném propadu. Se zájmem o lokální a udržitelné produkty a výrobky je to podobně. Jsme přesvědčeni, že řemeslníci jsou pro zdravou ekonomiku i spokojené občany potřeba, proto přicházíme s programem, který podpoří jejich rozvoj. Nehledíme na obor, vítáni budou tvůrci kraslic, výrobci piva, ševci, stolaři, opraváři fotoaparátů nebo třeba podlaháři. Vybraným účastníkům nabídneme nejen vzdělávací workshopy a nové kontakty, ale také mentoring nebo exkurze do dílen s prezentací nových výrobních technologií,” uvedla Irena Pláteníková, programová manažerka.

Řemeslný akcelerátor bude přizpůsoben pilotní skupině na míru. Podle potřeby lze individuálně rozvíjet např. byznys plán, marketing nebo finance. “Všem zároveň chceme zvednout sebevědomí a dopřát jim pozornost,” dodává Pláteníková.

Program účastníkům akcelerátorů ušetří energii, čas i peníze. Díky individuální spolupráci s mentorem se účastníci vyhnou slepým uličkám a získají cenné odborné rady. Pokud rozšiřují podnik nebo klientelu, potřebují navýšit zisk, nakoupit nové vybavení nebo vytvořit novou nabídku či web, mají možnost vše konzultovat s odborníky i kolegy z branže.

Zástupci v akcelerátoru oceněného projektu České centrum signálních zvířat
Zástupci v akcelerátoru oceněného projektu České centrum signálních zvířat

“Za 8 let našeho fungování jsme na Sokolské třídě uspořádali akce pro nejrůznější komunity a oživujeme lokální podnikatelskou scénu. S Moravskoslezským krajem jsme navíc organizovali tři ročníky speciální regionální akcelerace. Chytrá myšlenka, která se později transformovala na Zdravou myšlenku, jednoznačně ukázala, kolik toho lidé našeho kraje umí nabídnout. Chceme podpořit další zajímavé hráče na trhu,” vysvětluje Jarka Kořená, ředitelka ostravského Impact Hubu.

Ředitelka ostravského Impact Hubu Jarka Kořená
Ředitelka ostravského Impact Hubu Jarka Kořená

Akcelerátory Impact Hub Ostrava v minulosti prošly také projekty Názor lékaře, Nevypusť duši, Daruj krev, Miomove, České centrum signálních zvířat nebo Futuro. Futuro vyniká tím, že vyrábí část produkce pomocí starodávné techniky intarzie. Tvůrci tak vynalezli zcela nový a unikátní materiál, se kterým prorazili i v zahraničí a sbírají nominace na prestižní mezinárodní ceny.

Účastníci programu budou moci využívat také prostory coworkingového pracovního zázemí
Účastníci programu budou moci využívat také prostory coworkingového pracovního zázemí

V Řemeslném akcelerátoru chce Impact Hub objevit další ostravské unikátní tvůrce a vyzývá k tomu, aby o sobě dali vědět. Přihlášky je možné posílat do 30. září. První přihlášení získají navíc nezávaznou byznys konzultaci zdarma.


Více na www.remeslny-akcelerator.cz

Zdroj fotografií a textu: Impact Hub Ostrava

RELATED ARTICLES