Čtvrtek, 19 září, 2024

Prodeje bytů jsou na dvojnásobku

Počet prodaných nových bytů je oproti loňskému roku více než dvojnásobný, developeři uvádí na trh nové projekty, nabídka je i přesto stále nedostatečná.

Nejnovější údaje z rezidenčního trhu v Praze ukazují výrazný nárůst zájmu o nové byty. Tento trend je podpořen několika faktory, jako je postupný pokles úrokových sazeb, uvolnění podmínek pro získání hypotéky, zlepšení ekonomické situace a rostoucí nájmy. Navíc se na trh vrací poptávka, kterou klienti poslední dva roky odkládali, což přispívá k dalšímu růstu prodejů.

V souladu se zvyšující se poptávkou po nových bytech rostou i jejich ceny. Přestože se nabídka také mírně zvýšila, stále je nedostatečná. Během období odložené poptávky dokončili investoři přípravu projektů, které uvedli na trh nyní, kdy se zájem o nové byty naplno rozproudil. „Evidujeme na trhu skutečně živo. Developeři, se kterými dlouhodobě spolupracujeme, pouští do prodeje další etapy stávajících projektů – jako je například další etapa prodeje rodinných domů v úspěšném projektu Bydlení Jinočany, nebo ICON Park v Kladně, kde jsme spustili prodej na začátku tohoto měsíce,“ říká Marianna Aydinyan, Head of Business Development.

Nové projekty se letos dařilo také více povolovat, což může naznačovat buď vyšší aktivitu před spuštěním nového stavebního zákona, nebo potenciální dlouhodobý trend. I přes tuto zvýšenou aktivitu však trh stále dohání deficit z předchozích let. „Získali jsme exkluzivně do nabídky také několik nových pražských projektů: Rezidenci V Údolí, či Rezidenci ZEN na Praze 8, čtyři další projekty máme nyní ve fázi předprodeje, to znamená, že možnost rezervovat si byt mezi prvními mají výhradně klienti, kteří s námi dlouhodobě řeší realitní transakce, “ doplňuje Marianna Aydinyan.


O společnosti LEXXUS NORTON

Realitní kancelář zaměřující se na Prahu a blízké okolí. Už více než tři desetiletí sleduje nejen trh s nemovitostmi, ale i trendy v bydlení, a tak jsou připraveni najít to pravé místo, které bude přesně odpovídat stylu a vkusu klienta. Umí pomoci také s prodejem nemovitosti a usnadnit celý jeho zdlouhavý proces. Specializují se zejména na rezidenční bydlení a novou výstavbu. Díky mnoha spokojeným klientům, ale také výborným vztahům s největšími pražskými developery, bankami a dalšími institucemi si dokázali vybudovat dominantní postavení na českém trhu.

Zdroj: TZ LEXXUS NORTON, protext

Ilustrační foto pixabay.com

RELATED ARTICLES