Úterý, 16 dubna, 2024

Proslulé burgery z Imrvére

Malebná restaurace v srdci Beskyd vyhlášená svými vymazlenými burgery a šťavnatými steaky. Chuť masa dotváří výborná kombinace špičkového grilu Josper, kubánského uhlí a několikaleté gastronomické zkušenosti výborných kuchařů. Restaurace se těší oblibě nejen mezi místními, ale také turisty, kteří již zveřejnili přes 2000 recenzí v Google vyhledávači s celkovým skóre 4,6 bodů z 5 možných!

Zavítáte-li do Beskyd, určitě se zastavte v restauraci Imrvére ve Frýdlantu nad Ostravicí. Přivítají vás s otevřenou náručí.

A pokud si troufáte, připravte si ho sami doma!

Co budeme potřebovat na jeden burger:

150g trhaného kachního masa, 30g hoisin omáčky, 1ks máslové briošky, 2 plátky anglické slaniny, 1 plátek čedaru, 1ks sázeného vejce, 1 lžičku smažené cibulky, 1 lžičku bílého sezamu, polníček, olej na smažení, aioli z pečeného česneku, celý svazek česneku, majonézu, hrst koriandru, šťávu z jedné limety, pepř, sůl (doporučujeme maldonskou)

Postup:

Pro přípravu aioli z pečeného česneku odkrojíme vršek hlavičky česneku a skrojíme špičky stroužků. Pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 60 min, dokud česnek nezměkne. Poté necháme vychladnout, odstraníme vnější slupku, stroužky rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme do majonézy, přidáme šťávu z limety, nasekaný koriandr a dochutíme solí a pepřem. 

Trhané kachní maso smícháme s hoisin omáčkou a bílým sezamem. Poté celou směs ohřejeme na mírném plameni na pánvi, dokud trhané maso není teplé. Připravíme si briošku, kterou rozkrojíme na půl, a obě půlky mírně opečeme. Na jednu přidáme aioli z pečeného česneku, polníček, trhané kachní maso, čedar, opečenou slaninu, sázené vejce, smaženou cibulku a špetku koriandru. Druhou půlku briošky potřeme také aioli z pečeného česneku. Doporučujeme podávat s batátovými hranolky a dipem.

Dobrou chuť!

Recept vznikl ve spolupráci s restaurací Imrvére. Podívat se na něj můžete v našem nejnovějším vydání ZDE.

RELATED ARTICLES