Pondělí, 29 dubna, 2024

GUG.cz hledá nové partnery pro podporu digitálního vzdělávání

6. 11. 2023. Vratimov, Česká republikaGUG.cz, nezisková organizace s 16letou historií v oblasti digitálního vzdělávání, se rozhodla projednat v rámci business klubu Patriotů možnosti širšího zapojení organizací, které chtějí pomoct zabránit rostoucímu počtu lidí s nízkou mírou digitálních dovedností. Do roku 2030 bude 90% pracovních pozic vyžadovat alespoň základní digitální dovednosti. Organizace GUG.cz za rok 2023 vzdělala 43 tisíc osob v digitálních dovednostech díky komunitě 350 dobrovolníků. Jasně si uvědomuje, že pro překonání hranice 50 000 proškolených osob potřebuje podporu dalších organizací a firem.

Kdo je GUG.cz?

Komunita GUG.cz byla založena s cílem poskytovat kvalitní vzdělávání v oblasti digitálních dovedností, a to pro všechny věkové kategorie. Dobrovolníci GUG.cz, tvořící komunitu odborníků napříč různými obory a městy, se oddaně věnují tomu, aby lidé získali nezbytné schopnosti pro úspěšné fungování v digitálním světě. Cílem je umožnit nejen dospělým rozvíjet svůj potenciál a dosahovat úspěchu v dnešním digitálním věku.

Současná výzva GUG.cz

Jednou z hlavních výzev, a také tématem business klubu, byla potřeba dalšího financování pro úspěšné vzdělávání osob v dalších letech.. Firma si uvědomuje, že je nezbytné diversifikovat finanční zdroje, aby mohla i nadále plnit misi kvalitního vzdělávání. V příštím roce otevírá GUG.cz vedle neziskové organizace i komerční část firmy s cílem intenzivnější podpory firem, škol i neziskových organizací v digitalizaci.

Příklady úspěchů a akcí společnosti GUG.cz

  • Super Mega DigiDay: Dvanáct a půl hodiny online streamování pro žáky, učitele, ředitele a rodiče s účastí 36 tisíc lidí. Tato akce byla nominována na Kybercenu a získala záštitu od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
  • E-commerce Day: Konference zaměřená na provozovatele malých e-shopů s účastí 500 účastníků. 
  • International Women’s Day: Hybridní akce s živým zážitkem v Ostravě a sledováním streamu v Brně a Praze. Tato akce byla nominována na ocenění v Amsterdamu.

Co bylo cílem business klubu Patriotů?

GUG.cz chtěla získat náhled na to, jaké společnosti a organizace jsou ochotny podporovat myšlenku vzdělávání dospělých v digitálních dovednostech. Najít partnery, kteří sdílí jejich hodnoty a chtějí se zapojit do projektu. Dále také, jak komunikovat tyto informace novým partnerům.

Jaký byl výstup business klubu? Co si GUG.cz odnesla?

Business klub Patriotů je vždy plný inspirace, což potvrzuje i svým pohledem na setkání Filip Goszler z GUG.cz. „Setkání mi přineslo okolo dvaceti nezaujatých pohledů na mou problematiku, což je velká výhoda i setkání Patriotů obecně. Mám spoustu inspirace a nápadů k přemýšlení. Současně máme minimálně pět zajímavých propojení a kontaktů. I když si to ne každý uvědomuje, tak téma digitálních dovedností řeší každý ve své firmě nebo i osobním životě.“

GUG.cz připravuje řadu zajímavých akcí na aktuální témata v digitálním světě. Svou velkou snahu a aktivitu představují i Digitální snídaně. „Chtěl bych všechny pozvat na Digitální snídani o umělé inteligenci 24. listopadu v Impact Hubu od 8:30,“ dodává Filip Goszler. 

Jak už víme, umělá inteligence je bezpochyby téma, které může GUG.cz velmi dobře školit. Jedním z cílů digitální snídaně je uvědomění si, jak správně využívat umělou inteligenci, ale také vědět, proč ji využívat.

Vznikají obavy, že výstupy z umělé inteligence budou brát lidé jako směrodatné a už si nikdo neověří, jestli jsou správné. „Pokud bych bral za pravdu to, co mi vypíše umělá inteligence, anebo to, co mi někdo řekne v médiích nebo na sociálních sítích, pořád je to o mém kritickém myšlení. Je to jen jiný zdroj informací, který musím podrobit kritice jako v ostatních případech,“ vyjádřil pohled na tuto problematiku Filip Goszler.

Na závěr jsme ještě poprosili o svůj pohled na business setkání Patriotů, které se konalo tentokrát v restauraci „U nás doma“ ve Vratimově, i Tomáše Buchwaldka. „Nejen já, ale i řada z nás, si znovu ujasnila, že je důležité vysvětlovat proč, co, jak a pro koho děláme. A formulovat tyto informace formou krátkých příběhů.“ 

Pro další informace a dotazy kontaktujte:

GUG.cz

Filip Goszler

EMAIL: filip@gug.cz

Autor článku: redakce magazínu POSITIV Business & Style ve spolupráci s GUG.cz

RELATED ARTICLES