Pátek, 29 března, 2024

VŠB-TUO je mistrem světa v GSPORTU

Poslední květnový víkend vyvrcholila GSPORT liga. Jak si v lize, která spojuje gaming a sport, vedla VŠB – Technická univerzita Ostrava?

GSPORT liga odstartovala v dubnu a byla mezinárodní. Krom České republiky v ní měly zastoupení také Velká Británie, Finsko, Portugalsko, Itálie a Slovensko. Esport hýbe světem, GSPORT liga zase esportery: univerzity poměřovaly síly v gamingu, konkrétně ve FIFA 2023 A CS:GO, a také ve futsalu a překážkové dráze.

Do finále se přes náročnou kvalifikaci krom VŠB-TUO dostala také Univerzita Pardubice, Slovensko a Finsko. Týmy se sešly v pátek na FTVS Univerzity Karlovy v Praze, kde se hrál futsal a FIFA23. V sobotu je v krásném prostoru HOME OF AV čekalo CS:GO a běhala se překážková dráha. Univerzita Pardubice porazila reprezentanty Slovenska, my zdolali 4:0 Finsko. V neděli proti sobě nastoupily UPCE a VŠB-TUO. Vyhráli jsme ve FIFA23 i ve futsale. „CS:GO jsme prohráli, rozhodla překážková dráha. Jsem neuvěřitelně hrdý na svůj tým. Ve finále opravdu tekla krev a to se nebavím o CS:GO. Děkuji VŠB-TUO a Fakultě elektrotechniky a informatiky za úžasnou podporu,“ říká trenér týmu Jakub Čubík.

Zdroj: vsb.cz

RELATED ARTICLES