Sobota, 27 července, 2024

Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z Fribourgu zavítala do Ostravy šestičlenná delegace představitelů kantonu Fribourg, stejnojmenné kantonální metropole a zástupců Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF), aby načerpala poznatky v místě, kde šampionát aktuálně probíhá.

Švýcarské hosty přijal v reprezentativních prostorách Nové radnice ostravský primátor Jan Dohnal, spolu s krajským hejtmanem Josefem Bělicou. Témata byla vzhledem k aktuálnímu konání hokejového šampionátu v Ostravě nabíledni.

Švýcarská delegace se živě zajímala o vše, související s přípravou a průběhem turnaje, od organizačního zajištění přes bezpečnostní opatření, řešení dopravní situace nebo fungování fanzóny. Představitele kantonální i městské správy se pochopitelně dotazovali na způsoby podpory šampionátu ze strany kraje i města. Padaly rovněž otázky na finanční stránku, a to jak z pohledu nákladů, tak ekonomického přínosu. Delegace ze země helvétského kříže se podrobně dověděla, jaké výzvy a zároveň možnosti mistrovství světa otevřelo Ostravě a Moravskoslezskému kraji.

Setkání probíhalo v produktivním, věcném a zároveň kolegiálním duchu. Po jeho skončení si švýcarští návštěvníci v doprovodu hostitelů prohlédli nedávno zrekonstruovanou Grossmannovu vilu, architektonický skvost z období první republiky. 

Zdroj: ostrava.cz

Foto: Švýcarská delegace na Nové radnici, Lukáš Kaboň

RELATED ARTICLES