Sobota, 27 července, 2024

Ostrava přivítá v říjnu hvězdy světového ženského tenisu

Nový generální partner, stejné místo a lepší startovní pole. I tak by se dal charakterizovat nadcházející ročník tenisového turnaje AGEL OPEN 2022, který se bude hrát v termínu 3. – 9. 10. 2022. Turnaj patří do prestižní série WTA 500 a Ostrava se může těšit na opravdové perly ženského tenisu. V Ostravar aréně se objeví dvě nejlepší hráčky světa, ale také ty české. Do turnaje se zapojí i česká tenisová naděje Lucie Havlíčková.

Ostrava bude hostit již potřetí ženský tenisový turnaj kategorie WTA 500. Pořadatelům turnaje se podařilo do Ostravy přilákat nejlepší hráčky světa. V Ostravě se představí aktuální světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka Iga Swiatek. Tato polská hráčka bude mít v hledišti i velkou diváckou podporu. AGEL OPEN si zahraje i světová dvojka Anett Kontaveit.

Velkou podporu mohou očekávat české tenistky. Těch se představí pět. Startovní pole obohatila Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, na divokou kartu bude startovat Karolína Muchová a Tereza Martincová. Nedávno potvrdili pořadatelé také účast české tenisové naděje Lucie Havlíčkové, která získala volnou kartu, díky svým skvělým juniorským výsledkům. Havlíčková je nejlepší juniorkou světa.

Tím ale atraktivní seznam hráček nekončí. Diváci se mohou těšit na Victorii Azarenku, vítězku Wimbledonu Elenu Rybakinu, olympijskou vítězku Belindu Benčič a vítězku loňského US OPEN Emu Raducanu.

Kompletní seznam přihlášených hráček: ZDE

Vstupenky je možné kupovat ZDE

RELATED ARTICLES