Pátek, 19 dubna, 2024

Ostrava City Marathon 2022 se blíží

Už tento víkend, ve dnech 10. a 11. 9. se do ostravských ulic vrací oblíbený běžecký závod Ostrava City Marathon. Kromě sportovního zážitku a hudby akce přinese rovněž dočasná dopravní omezení.

Městskými ulicemi tak znovu poběží široká škála účastníků, od nejlepších tuzemských maratonců, až po ty, kteří si jen tu a tam zaběhají pro dobrý pocit. Závodníci budou mít každopádně možnost poznat moravskoslezskou metropoli a její historické, industriální a zelené části z běžecké perspektivy.

Pořadatelé připravili pro účastníky 5 běžeckých okruhů, podle náročnosti zvolené trasy. Kromě klasického maratonu na 42,2 kilometrů je přichystán půlmaraton o délce 21,1 kilometrů, štafetový běh 6 běžců x 6 kilometrů nebo „desítka“, tedy desetikilometrový okruh. Nesoutěžní kategorií je MiniMarathon pro širokou veřejnost a rodiny s dětmi, a to na vzdálenost 1,1 kilometru.

Hromadný start pro maraton, půlmaraton i desítku se koná 11. 9. v 10 hodin. MiniMarathon odstartuje 10. 9. ve 14. 15. Účastí na něm běžci přispějí Nadačnímu fondu Kulíšek na pomoc nedonošeným dětem.

Tradicí běhu jsou účastnické medaile, novinkou naopak řazení do koridorů. Chybět nebude ani dobrá muzika. Ostrava City Marathon se uskuteční pod záštitou krajského hejtmana Ivo Vondráka, ostravského primátora Tomáše Macury a starosty Moravské Ostravy a Přívozu Petra Veselky.

Podrobněji na www.ostravacitymarathon.cz.

Velké množství závodníků v městkých ulicích si pochopitelně vyžádá určitá omezení v dopravě. Jejich podrobný přehled je k dispozici ZDE.

Zdroj: ostrava.cz

RELATED ARTICLES