Sobota, 27 července, 2024

Nemocnice AGEL Třinec Podlesí pečuje o daviscupové týmy

Nemocnice AGEL Třinec Podlesí je připravena poskytnout zdravotní péči účastníkům daviscupového utkání Česka a Izraele, které se odehraje o víkendu 3. a 4. února v resortu Vitality Vendryně. Oba týmy již trénují na místě a možnost případné zdravotní péče je jednou z nejdůležitějších podmínek při organizaci zápasu. 

„Jednou ze základních podmínek organizace daviscupového utkání kdekoli na světě je podle pravidel Mezinárodní tenisové federace vedle nezbytné tenisové infrastruktury i možnost špičkové zdravotní péče, kdyby byla třeba. Proto jsme se domluvili se skupinou AGEL a v případě jakýchkoli zdravotních problémů mají oba týmy k dispozici odborníky v nemocnici AGEL Třinec Podlesí. Když jsme vše s vedením nemocnice domlouvali, shodli jsme se, že jsou připraveni na všechny eventuality, které mohou vrcholové sportovce zaskočit, když ideální bude, pokud žádná pomoc nebude třeba a všichni budou fit,“ uvedl mluvčí českého daviscupového týmu Karel Tejkal.

Vedle garantování případné péče pro oba týmy zajistí odborníci z nemocnice AGEL Třinec Podlesí i zdravotní péči v průběhu víkendu, kdy budou přímo v hale k dispozici, kdyby se cokoli stalo některému hráčů během zápasů. Stejně tak budou připraveni pomoci komukoli z 1200 fanoušků z vyprodané arény.

„ Všechna naše pracoviště jsou připravena pomoci a počítáme s tím, že na základě přípravných konzultací by mohla být využita oddělení zobrazovací techniky v případě ortopedických problémů. Počítáme i s tím, že při případné péči o hráče z Izraele jsou nutná mimořádná bezpečnostní opatření,“ uvedl ředitel Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí MUDr. Radek Neuwirth.

 Skupina AGEL je od ledna generálním partnerem Českého tenisového svazu, a tak se kromě spolupráce na zdravotním zabezpečení nadcházející akce zapojuje také Nadace AGEL. „Těší nás, že český tým hraje po 5 letech opět v domácím prostředí. Právě turnaj jsme proto vybrali jako místo, kde slavnostně předáme šek 17letému Izákovi Vašutovi z Českého Těšína, který je upoután kvůli svému komplikovanému onemocnění na invalidní vozík. Nadace mu přispěje 50 tisíc na novou ortopedickou židli a na rehabilitační pobyt,“ uvedla členka správní rady Nadace AGEL Veronika Dostálová.    

Zdroj: TZ Nemocnice AGEL Třinec Podlesí

RELATED ARTICLES