Úterý, 23 dubna, 2024

Moravskoslezská metropole je opět místem významných sportovních akcí

Ostravu letos čeká celá řada různorodých sportovních akcí, město sport dlouhodobě finančně podporuje. Již na začátku roku potěšilo ostravské publikum atletické klání Czech Indoor Gala a také halové mistrovství České republiky dospělých a juniorů a dorostenců v atletice. Veškerá atletická klání hostila městská atletická hala a návštěvníci moli vidět tuzemskou i evropskou atletickou špičku.

V následujících dnech a týdnech se Ostravané mohou těšit na další, vskutku zajímavé akce. Jako první to bude mezinárodní tenisový turnaj mužů Ostra Group Open 2023, který vypukne 24. dubna a hlavní hvězdou bude 6. hráč světa Gael Monfils. Turnaj se odehraje na kurtech v Komenského sadech. Květen pak do Ostravy přinese šachový sport, a to v rámci Mezinárodního šachového turnaje Ostravský koník 2023. Ten se uskuteční v období 6. až 14. května, po sedmnácti letech se přesouvá na Černou louku, tedy do bezprostředního centra města. Akce bude hostit stovky šachistů a obsáhne sedm turnajů – FIDE open, turnaj ve Fischerových šachách, turnaj v Holanďanech, turnaj v retro šachu, přebor šachů ostravských škol, bleskový turnaj a šachový hospodský turnaj.

Po konících šachových mohou diváci spatřit koně opravdové, a to v rámci 59. ročníku Velké ceny Ostravy. Tato akce je součástí Českého skokového poháru a bude se konat ve dnech 19. až 21. května v areálu Jezdeckého klubu Baník. Na přelomu května a června uvítá Dolní oblast Vítkovice další ročník volejbalového Ostrava Beach Open, pod komerčním názvem J&T Banka Ostrava Beach Pro 2023. Turnaj série Volleyball World Beach Pro Tour je pod ostravskými pecemi naplánován na 31. května až 4. června, samozřejmě opět v té nejvyšší kategorii ELITE 16. V rámci této významné sportovní akce město plánuje rovněž vyhlášení vítězů ankety Sportovec roku. První červnový víkend se na startu běžeckého závodu Český běh žen sejdou běžkyně z Ostravy a okolí. Běhat se bude na tratích o délce 2,5, pět a deset kilometrů. V závěru června, 27. června očekávají jistě netrpělivě fanoušci také výkony atletů, kteří se utkají na tradiční Zlaté tretře Ostrava.

A ani po prázdninách ale nebude sport ve městě zahálet. Ostrava bude jedním z hostitelských míst Mistrovství Evropy v baseballe mužů, zaběhnout si mohou nejen Ostravané v RBP Ostrava City Marathonu. Jako již každoročně bude možné v říjnu zhlédnout světovou ženskou tenisovou špičku na turnaji WTA. Na konci roku 2023 se pod již zmíněné vítkovické pece vrátí Evropský pohár v cyklokrosu. „Město dlouhodobě hostí výjimečné sportovce, nejinak tomu je také v letošním roce. Částka na podporu významných akcí města v oblasti sportu letos překročila 21 milionů korun,“ uzavírá náměstek primátora Jan Dohnal. 

Zdroj: ostrava.cz

RELATED ARTICLES