Sobota, 27 července, 2024

Svátek sklizně slavili i pod Beskydami

Gustava Kotajného, zakladatele rodinné zemědělské farmy v obci Koňákov, jsme se zeptali:

Vaše rodinná zemědělská farma má stříbrnou medaili ze soutěže Farma roku ČR. Pořádáte na ní Farmářské slavnosti. Jaký byl letošní ročník s názvem Těšínské dožínky trochu jinak?

Byla to akce pro veřejnost s tradičním slavnostním dožínkovým průvodem v typických regionálních krojích. Byl připraven program pro děti všech věkových kategorií, návštěvníci měli možnost vidět ukázky řemesel, výstavu drobného zvířectva, koupit si regionální výrobky a pobavit se řadou atrakcí a hudebními vystoupeními. Letos nás navštívila i delegace mezinárodního Angus fóra z USA, Kanady a Austrálie, zaměřeného na chov tohoto plemene skotu.

Letošní dožínky byly doprovodnou akcí soutěže School Friendly, která oceňuje inspirativní spolupráci firem a škol.

Spoluorganizátorem a hlavním partnerem dožínek bylo letos Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. Sdružení vyhlásilo již 5. ročník této soutěže. Naše farma Koňákov  spolupracuje už 20 let s Albrechtovou střední školou v Českém Těšíně. Studenti přicházejí v průběhu studia k nám na farmu a získávají praktické zkušenosti. Jsem rád, že řada z nich přebírá naše know-how a jsou z nich úspěšní farmáři.

Pana Kotajného zpovídal předseda redakční rady magazínu POSITIV Business & Style Ing. Radúz Mácha.

Text: redakce

Foto: Těšínské dožínky

RELATED ARTICLES