Restaurace Pasta & Café Romana je poklidné místo na okraji Havířova v ulici V Zátiší. Základ menu zde tvoří těstoviny, které si v místní kuchyni vyrábí sami z tvrdé italské pšenice a vajec z lokálního certifikovaného chovu.
Každé jídlo je osvěženo bylinkami, které si restaurace pěstuje sama. Lahodným zážitkem jsou domácí limonády a čaje s vydatnou dávkou ovoce či bylin a Naturprodukt sirupem, vyrobeným z macerátu bylinek či odšťavněného ovoce.
Spaghetti Mafioso
Suroviny: 150 g vepřové panenky, 130 g spaghetti (nejlépe domácí výroby), česnek, olivový olej, růžový pepř, čerstvé chilli papričky, 100 g rajčátek, zelená petrželka a sýr Grana Padano.
Na pánvi osmahneme na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené chilli papričky a rajčata. Mezitím vaříme čerstvé těstoviny ve vroucí osolené vodě (voda musí být slaná stejně jako moře) po dobu cca 5 minut. Těstoviny vyjmeme z vody, přidáme na pánev k česneku, rajčatům a papričkám, přilijeme vodu z těstovin trochu vody z těstovin a necháme redukovat. Vepřovou panenku připravíme na grilu vcelku, opečeme do růžova ze všech stran. Na talíř pak nachystáme těstoviny a filírovanou vepřovou panenku na ně vyskládáme. Lehce zasypeme sýrem Grana Padano a drobně nakrájenou petrželkou.
Naturprodukt rakytníková limonáda:
0,04 l Naturprodukt rakytníkový sirup
0,06 g rakytník plod (nejlépe čerstvý nebo zmražený) Ta čísla jsou zřejmě špatně.
0,03 g pomeranče
lístky máty, led, perlivá voda k dolití do objemu 0,5 l
Celý článek včetně anglického překladu naleznete v magazínu POSITIV Business & Style 3/2023 ZDE.