Horský hotel Sepetná a Hotel Sluníčko jsou tradičními místy pro rekreaci a konání konferencí, kongresů a firemních akcí v srdci Beskyd pod Lysou horou. Svým hostům nabízí nejen ubytovací služby, ale také prostory pro pořádání akcí s kapacitou až 200 osob. K tomu kompletní technické vybavení a servis. Součástí hotelu je Relax centrum, kde je hostům k dispozici bazén, sauna, bowling a badmintonové kurty. Šéfkuchař Pavel Čadil se svým týmem připravuje nejen pro hotelové hosty jídla tradiční kuchyně, ale v moderním pojetí.
Co budete potřebovat na 4 porce konfitovaných brambor:
1 kg kvalitních brambor, ideálně přímo od farmáře
0,5 kg plnotučného tvarohu
0,15 kg sádlo škvařené
0,1 kg másla
tymián
rozmarýn
pepř černý celý z mlýnku
1 ks větší svazek jarní cibulky
Postup:
Brambory důkladně opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme tenké zářezy, brambory naložíme do sádla, dochutíme solí, pepřem z mlýnku, tymiánem a rozmarýnem. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme 50 minut. Pozor, pečeme tak, aby se nám brambory úplně nerozpadly.
Brambory po upečení lehce osušíme ubrouskem a dáme na talíř. Zalijeme je máslem a dochutíme zauzeným tvarohem. Pro ještě lepší chuť posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Jak na uzený tvaroh?
Tvaroh kupte ideálně plnotučný, jelikož tuk je nositelem chuti. Vložte ho do čisté plátěné utěrky a dejte na 30-50 minut zaudit. Vy, kdo nemáte udírnu, nezoufejte! Použijte pařák na knedlíky a starý kastrůlek s doutnajícími bukovými hoblinami.
Šéfkuchař Pavel Čadil
Zkušenosti sbíral v hotelu Alcron Praha, na stážích ve Francii, Itálii a Německu. Na Ostravsku působil v Hotelu Park Inn by Rezidor hotel, Zámečku Petrovice u Karviné, Sushi baru Gokana a byl u rozjezdu domácí pekárny Pecka v DOV. Působil také jako hlavní kuchař pro izraelskou ambasádu v Praze, jako školitel pro Czech Hotel Consulting a byl nominován na cenu AHR Restauratér roku.
Text a foto: Horský hotel Sepetná