Výborný croissant potřebuje dokonale vychytané těsto, hromadu másla a hlavně lásku a péči, kterou této francouzské delikatese v ostravském Croissant House rozhodně věnují.
Prodejnu v centru Ostravy otevřela Barbora Barancová se svým manželem v květnu minulého roku. Denně prodají až 150 croissantů. Nejprodávanější je příchuť mascarpone s jahodami, oblíbený je také slaný karamel, pistácie, raffaello, lotus sušenky, ale i slaná verze croissantu – čedar se slaninou. Během roku připravují také limitované edice. Měli jsme možnost ochutnat dýňový, limetkový s marakujou či šampaňské s jahodami.
Připravit vláčný a zároveň křupavý croissant je proces, který zabere několik dní. Těsto proto připravují tři dny dopředu, večer před prodejem croissanty upečou a ráno je zdobí, aby byly krásně čerstvé a připravené zákazníkům. „Všechny croissanty si plníme sami a každou náplň vymazlujeme do posledního detailu, nabídku také pravidelně obměňujeme, aby mohli zákazníci ochutnávat stále nové a zajímavé příchutě,“ s úsměvem vypráví paní Barancová.
„V pátek 4.11. otevíráme kiosek v Avion Shopping Parku, z čehož máme opravdovou radost. Srdečně zveme všechny naše příznivce a milovníky dobrot,“ dodává paní Barbora.
Přejeme hodně štěstí a v pátek na viděnou!
Zdroj: redakce