Pátek, 2 prosince, 2022

Odborní učitelé gastroškol se vzdělávali v hotelové škole ve Frenštátě

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 14.-15. ledna 2022 akreditovaný vzdělávací program Kaleidoskop moderní gastronomie. Program byl určen nejen učitelům odborných předmětů, učitelům odborného výcviku, učitelům praktického vyučování gastronomických a hotelových škol, ale také zaměstnancům gastronomických provozů nebo soukromým osobám z řad veřejnosti.

Vzdělávacího programu se zúčastnilo 23 zájemců z 11 gastronomických škol Moravskoslezského kraje a jedné školy z Jihomoravského kraje.

Program se skládal ze 2 modulů. První modul „Morava méně známá“ byl zaměřen na neobvyklé technologie výroby vína, bioprodukci a integrovanou ochranou vinic, netradiční odrůdy a tzv. novošlechtěnce. Přednášku spojenou s degustací zajistil Mgr. Alexandr Burda z Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu, Slezské univerzity Opava.

Druhý modul „Ekonomická udržitelnost hotelu a restaurace“ byl zaměřen na výpočty nad udržitelností provozu jak v nákladech za provoz, tak například oblíbeností a setrvání pokrmu v nabídce jídelního lístku. Praktické dovednosti z provozu účastníkům akce předával Ing. Peter Krupka, hotel manager Villy Rosenaw z Rožnova pod Radhoštěm.

Program byl zaměřen zážitkově, prakticky a formou instruktáže. Všichni absolventi vzdělávacího programu získali osvědčení. Gastrocentrum Hotelové školy ve Frenštátě p. R. se opět osvědčilo jako regionální oborové centrum.

Zdroj: msk.cz

RELATED ARTICLES