Vaření mě baví odjakživa. Vystudoval jsem gastronomickou školu a hned po ní odešel do Prahy, kde jsem pracoval v brazilské restauraci Ambiente ve Slovanském domě. Po letech v top restauracích jsem se vrátil do rodného Frýdku–Místku, kde jsme vybudovali italskou restauraci La Barracca Osteria a originální projekt Cheese Mafia.
V roce 2024 jsem se zúčastnil televizní reality show Hell’s Kitchen Česko, která mi přinesla spoustu cenných zkušeností i zpětné vazby. Potvrdilo mi to, že moje cesta vede ven – ke skutečnému ohni, lidem a jednoduché, ale poctivé kuchyni.
Dnes se naplno věnuji živému vaření venku v přírodě, mezi lidmi. Největší odměnou pro mne je, když vidím, že lidem chutná. Ta zpětná vazba, úsměvy a poděkování jsou důvodem, proč jsem opustil klasickou kuchyň a vydal se cestou interakce a sdílení – pod širým nebem, u ohně, s respektem k surovinám a chvíli, která právě probíhá.
Vedu live cooking show, kurzy grilování, školy vaření a působím jako grillman v týmu Catering Imrvére, se kterým připravujeme VIP akce pro OKTAGON a FAČR – například Český dům v Hamburku na EURO 2024.
Hovězí pupek s chimichurri a pečeným bramborem na rozmarýnu
Ingredience na 4 porce
Steak z hovězího pupku
• 800 g hovězího pupku
• sůl, pepř
• olej na grilování
Chimichurri omáčka
• 1 svazek hladkolisté petržele
• 3 stroužky česneku
• 1 červená chilli paprička
• 2 lžíce červeného vinného octa
• 100 ml olivového oleje
• 1 lžíce kaparů
• 2 filety ančoviček
• sůl, pepř podle chuti
Pečené brambory
• 600 g menších brambor ve slupce
• 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
• 3 lžíce olivového oleje
• hrubá sůl
Postup přípravy
1. Hovězí pupek
Maso nechte před grilováním alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Osolte, opepřete a potřete olejem. Grilujte na přímém žáru z obou stran 2–3 minuty, podle tloušťky a požadovaného stupně propečení.
Po sundání z grilu nechte maso volně odpočívat – bez alobalu – ideálně stejně dlouho, jak dlouho se grilovalo.
Tím se šťávy v mase krásně rozprostřou a steak zůstane šťavnatý. Krájejte vždy přes vlákno.
2. Chimichurri
Petržel, česnek, chilli, kapary a ančovičky nasekejte najemno nebo krátce promixujte. Vmíchejte ocet, olivový olej, osolte, opepřete a nechte odležet. Nejlepší je připravená alespoň 30 minut před podáváním.
3. Pečené brambory
Brambory důkladně omyjte, osušte a smíchejte s olejem, hrubou solí a nasekaným rozmarýnem. Pečte na plechu v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 35–40 minut dozlatova.
Tento a další inspirativní rozhovory najdete v letním magazínu POSITIV zde.