5. ročník FASHION STORM opět podpoří českou módu a regionální návrháře. Akci doplní i studentské práce

Moravskoslezském kraji se letos bude v pátek, 13. září, konat v 18:00 hodin pátý ročník módní akce FASHION STORM. Tentokrát se přehlídka české módy a tvorby lokálních návrhářů odehraje v novém City Campusu Ostravské univerzity, a to v moderní sportovní hale.

Přehlídku budou ve vstupní části budovy kampusu doplňovat mimo jiné expozice fotografií a děl studentů Střední školy služeb a podnikání Ostrava-Poruba nebo Vyšší odborné školy mediální tvorby VOŠMET, regionálních umělců, například malířky Silvie Kořistkové a fotografky Olga Zmelíkové i obrazy onkologických pacientů organizace OvaHelp nebo prezentace Nadačního fondu Báry Nesvadbové a Pavlíny Saudkové BeCharity, který pomáhá dlouhodobě nemocným a znevýhodněným.

Módní přehlídka letos představí osm návrhářů se zcela rozdílnými styly. Nové kolekce předvedou moravskoslezské značky MarVa de Luxe, City Folklore, Futro Atelier, Jitka Stauder, Patte Design a brněnští hosté Pavel Jevula a Bára a Aleš Šeligovi se značkou alešbáry. Finále, kterého se poprvé ujme zcela nově vzniklá dynamická značka, pak bude překvapením.

Akce se každým rokem koná na jiném místě, například v  kostele sv. Václava v Opavě, v Brickhouse v Dolní oblasti Vítkovic, v prostorách Slezskoostravského hradu nebo v Národním zemědělském muzeu. „Vždy hledáme pro přehlídku prostory, které jsou něčím vizuálně výjimečné, a pokaždé je to pro nás nová výzva. Chceme návštěvníky přivést někam, kde třeba ještě nikdy nebyli, a představit jim ve spojení s módou a uměním i tuto přidanou hodnotu,“ říká Pavla Švancerová, organizátorka akce.

„Původní myšlenkou FASHION STORM bylo propojování šikovných a talentovaných lidí z oblasti módy, umění, modelingu, fotografie a kreativní tvorby v Moravskoslezském kraji a vytvoření akce, která podporuje českou módu a české návrháře s myšlenkou slow fashion a trendem zero waste a udržitelnosti v odívání. K moravskoslezským návrhářům se pak postupně přidali naši další hosté a kreativci,“ vysvětluje Petra Špornová, organizátorka akce. 

Moderátorkou letošního pátého ročníku FASHION STORM bude spisovatelka, novinářka a osobnost ze světa módy Barbara Nesvadbová. Modely návrhářů i letos představí špičkové modelky a známé tváře ze světa modelingu, tanečních vstupů se ujmou dívky z PS Dance Petřvald, ověnčené řadou cen. V publiku kromě hostů opět zasednou blogerky a influencerky z celé republiky. 

Začátek módní přehlídky 18:00 hodin. Délka trvání přehlídky s přestávkou cca 2 hodiny.

Vstupenky na večerní módní show FASHION STORM jsou i letos v prodeji on-line na stránkách: www.fashion-storm.cz

Zdroj: TZ FASHION STORM