Pondělí, 16 září, 2024

Starosta Příbora ocenil Základní uměleckou školu u příležitosti jejího 70. výročí

U příležitosti 70. výročí založení Základní umělecké školy (ZUŠ) Příbor udělil starosta města Příbor dne 26. 8. 2024 významnou Cenu starosty města této záslužné příspěvkové organizaci Moravskoslezského kraje do rukou nového ředitele MgA. Pavla Debefa, Ph.D., v přítomnosti všech zaměstnanců ZUŠ Příbor. 

Škola, založená ve školním roce 1953/1954, se během své dlouhé historie stala klíčovým centrem pro rozvoj uměleckého talentu v regionu. Během uplynulých sedmi dekád vychovala řadu úspěšných hudebníků, tanečníků a výtvarníků, kteří pravidelně dosahují významných úspěchů na soutěžích nejen na regionální, ale i celostátní úrovni.

„Ocenění je vyjádřením uznání za dlouholetou a úspěšnou činnost školy, která nejen obohacuje kulturní život města, ale také významně přispívá k uměleckému rozvoji mladé generace. Příborská Základní umělecká škola nepatří k největším svou velikostí, ale svými dlouholetými výsledky se řadí mezi nejlepší základní umělecké školy v Moravskoslezském kraji a jsme náležitě pyšní, že ji v Příboře máme,“ uvedl Jan Malík, starosta města.

Cena starosty

Zdroj: TZ město Příbor

RELATED ARTICLES