Pondělí, 16 září, 2024

Ness Czech spouští nový inovační datový hub pro střední a východní Evropu

Společnost Ness Czech, jeden z největších poskytovatelů IT služeb v České republice a součást Ness Digital Engineering, globální společnosti zabývající se transformací digitálních služeb v celém životním cyklu, zřizuje mezinárodní inovační centrum zaměřené na poskytování datových a cloudových služeb v regionu střední a východní Evropy. Tato iniciativa navazuje na nedávnou akvizici americké společnosti Intricity, která se specializuje na poradenství v oblasti datových strategií a je významným poskytovatelem řešení pro správu, modernizaci a monetizaci dat.

Intricity je dlouhodobým klíčovým partnerem společností Snowflake a Databricks, což rozšiřuje vztahy společnosti Ness s AWS (Amazon Web Services), Azure a Confluent. Díky globálnímu dosahu může nyní společnost Ness nabízet zákazníkům možnosti strategie a realizace napříč nejlepšími poskytovateli dat a analytiky na trhu.

Jako specialisté na oblast dat a analytiky, kteří působí nejen v České republice, ale i po Evropě, jsme svědky silné poptávky po cloudových datových řešeních. Společnosti generují stále více dat, která potřebují spravovat a využívat ve svém podnikání. Zároveň si však hlídají také náklady spojené se správou dat,“ říká Martin Silvička, generální ředitel Ness Czech, s tím, že náročným úkolem je zejména transformace datových řešení do cloudu a jejich následný nákladově efektivní provoz.

Martin Silvička, generální ředitel Ness Czech
Martin Silvička, generální ředitel Ness Czech

Inovační centrum se zaměří nejen na cloudová datová řešení, ale také na nabídku snadné a efektivní migrace zákazníků mezi různými platformami. K dosažení tohoto cíle přináší Intricity do Nessu své unikátní partnerství s řešením BladeBridge, které automatizuje konverzi starších databází, kódu a ETL procesů, čímž zkracuje dobu migrace a snižuje náklady. Využívá předpřipravené šablony pro platformy, jako jsou Databricks, Snowflake a další, čímž zajišťuje čistý a jednotný kód pro snadnější testování a řízení. Díky odborné konfiguraci dosahuje Ness až 95% úspěšnosti automatizované migrace.

Naše mezinárodní inovační centrum v České republice se zaměřuje na poskytování a efektivní provozování cloudových datových služeb na platformě MS Azure s integrací řešení Databricks. S podporou odborných znalostí Intricity jsme nedávno rozšířili nabídku o datová řešení na platformě Snowflake. Zákazníci z celého regionu střední a východní Evropy mají navíc jedinečnou možnost využít pokročilý migrační nástroj BladeBridge pro transformaci svých datových řešení do cloudu nebo na jiné platformy,“ vysvětluje Michal Řehák, ředitel divize Data & Analytics v Ness Czech.

Ness měl vždy silnou pozici v oblasti datového inženýrství a akvizice Intricity posiluje naše schopnosti týkající se datové strategie a poradenství. Máme odborné znalosti v oblasti komplexních řešení datových projektů, které jsou dnes základem každé digitální transformace,“ uvádí Ranjit Tinaikar, generální ředitel Ness Digital Engineering. Akvizice podle něj prohloubila nabídku společnosti Ness v oblasti využívání dat k vytváření nových zdrojů příjmů a zvyšování provozní efektivity.

Zdroj: TZ Ness Digital Engineering

RELATED ARTICLES