Pondělí, 16 září, 2024

Akce Zažít Porubu jinak nabídne pestrý program

Další z tradičních porubských akcí je na programu v sobotu 7. září. Zažít Porubu jinak můžete v Zámeckém parku a okolí.

První zářijová sobota bude v Zámeckém parku v Ostravě-Porubě patřit různým kulturním, sportovním i společenským aktivitám. Počtvrté se tam uskuteční sousedská slavnost Zažít Porubu jinak, na které se představí spolky i jednotlivci, u nichž najdeme spojitost s Porubou. 

„Letos evidujeme třicet subjektů. Například Radio Čas připravuje vysílání přímo z místa. Zúčastnit se bude možné programu spolku Studentská organizace vědeckých aktivit, chystáme ukázku bojových sportů nebo běh na podpatcích a své příznivce si jistě najde i tanečnice Latifah s brazilskou sambou,“ vyjmenovává některé atraktivní body programu Kristýna Špačková z porubské radnice.

Za taháky slavnosti lze označit i soutěž ve vaření guláše nebo projížďky po rybníku na loďkách. „Soutěž ve vaření gulášů pořádá už tradičně Swanky Ostrava a výtěžek z prodeje i tentokrát půjde na charitativní sbírku Srdce pro Porubu. Velký důraz klademe také na aktivity pro děti, pro které jsme nachystali například cirkusovou show, skákací hrad a rovněž bude možné zjistit novinky o Montessori výuce,“ informuje Špačková. 

Akce se 7. září koná u rybníka, v parku, v areálu zámku i na radnici, kde je naplánovaný den otevřených dveří. „Komentované prohlídky radnice jsou stále oblíbenější. Příchozí se dozvědí spoustu zajímavostí o historii. Zároveň je pozvu do své pracovny, kde jim sdělím informace týkající se mé práce,“ dodává starostka Lucie Baránková Vilamová.

Podrobnější program akce je uveřejněn na webu poruba.ostrava.cz

Akce je podpořena z NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2024.

Zdroj: TZ Statutární město Ostrava

Foto: Jiří Birke

RELATED ARTICLES