Domů News

Porodnice AGEL ve Vítkovicích a Novém Jičíně zvou na dny otevřených dveří

porodnice

Ve středu 25. září otevře pro veřejnost své dveře Centrum péče o matku a dítě Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, o den později ve čtvrtek 26. září pak porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín. Nastávající maminky a jejich doprovod čeká prohlídka pokojů i sálů a věnovat se jim bude personál porodnice.

Ve vítkovické porodnici se akce koná od 10 do 17 hodin, sestřičky a porodní asistentky provedou návštěvníky jednotlivými částmi oddělení a poskytnou jim veškeré potřebné informace o porodu i následné péči. 

„Centrum péče o matku a dítě poskytuje rodičkám komplexní péči. Naše porodní boxy nabízejí dostatek komfortu i soukromí a k dispozici máme také porodní vanu. Účast doprovodu při porodu, bonding po porodu i dotepání pupečníku jsou u nás samozřejmostí. Maminky si u nás velmi pochvalují také navazující péči, laktační poradkyně jsou na oddělení k dispozici nonstop,“ říká vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení Dana Cechelová. 

V novojičínské porodnici se akce uskuteční od 13 do 17 hodin. Součástí programu je také přednáškový blok, který se bude konat od 14:30 do 15:30 hodin. Zdravotnický personál připravil pro maminky a jejich doprovod přednášky na různá témata, od předporodních kurzů až po laktační poradnu, která je v novojičínské porodnici k dispozici bezplatně a nonstop. Připraveny budou také drobné dárečky od firem, které s porodnicí spolupracují a mohou maminkám a miminkům zajistit co největší bezpečí a pohodlí.

„Naše rodičky si velmi pochvalují klidné, rodinné prostředí menší porodnice. Zdejší odborníci na endometriózu navíc úzce spolupracují se specialisty na reprodukční medicínu a asistovanou reprodukci. Jako velkou výhodu zde hodnotí maminky stálou přítomnost dětských specialistů s přístupem k laboratornímu komplementu a vynikající přístrojové vybavení. Díky tomu je zajištěna vysoká úroveň odborné péče o novorozence. Kvalitní strava maminek je pro nás rovněž prioritou. Rodičky mají na výběr kromě oblíbeného celodenního bufetu, ze dvou druhů snídaní a tří obědových menu. Vše sestaveno ve spolupráci s nutričními terapeutkami,“ zakončuje vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení Marcela Bučko.

Zdroj: TZ AGEL a.s.

Exit mobile version