Špička českého discgolfu už tento víkend v Novém Jičíně

Od pátku 30. září bude na hřišti v Novém Jičíně bojovat elita českého discgolfu. 

Turnaje se zúčastní 120 soutěžících z celé republiky a mezi přihlášenými je i několik cizinců převážně z Polska a Německa. Turnajová kapacita je už zcela zaplněna. Devátý ročník Moravian Open – Jiří Bílek Memorial 2022 je zařazen jako poslední ze série čtyř nejprestižnějších českých turnajů – KOSTKA stav Czech Discgolf Tour. Na ty nejlepší hráče čeká v tomto turnaji odměna zhruba 60 tisíc korun (50 procent z vybraného startovného). Hřiště v Novém Jičíně je mezi hráči velice oblíbené, hlavně díky skvělé atmosféře, nádhernému prostředí a samotné hrací ploše, která je pro zúčastněné výzvou i zážitkem zároveň. 

Na turnaj není pro diváky nutná jakákoliv registrace ani vstupenka. Veřejnost si může tuto stále oblíbenější sportovní disciplínu vyzkoušet ve čtvrtek 29. září od 16:00, kdy organizátoři spolu s českými reprezentanty plánují trénink pro všechny, kdo si chtějí svůj um s diskem otestovat.

Ve čtvrtek je zároveň plánovaná takzvaná „puttovačka“, tedy nejdelší možný jeden hod, kdy se hráči postupně na tři pokusy snaží trefovat do koše, a každé kolo s větší vzdáleností hodu. Ta proběhne v 18:30 ve Smetanových sadech v Novém Jičíně.

Finální kolo („flight“) turnaje, kterého se zúčastní průběžně nejlepší hráči a které rozhodne o vítězi, je plánováno na neděli 2. října 2022 zhruba ve 14:00. Výsledky budou zveřejněny tentýž den v 18:00.

Kdy:

29. 9., 16:00 tréninky pro veřejnost, 18:30 „puttovačka“

30. 9. – 2. 10., hlavní turnaj Moravian Open – Jiří Bílek Memorial 2022

Kde:

turnaj – Hřiště v Novém Jičíně (rozmístění jednotlivých košů)

tréninky pro veřejnost – discgolf park Bocheta

exhibiční „puttovačka“ – Smetanovy sady Nový Jičín

Turnajové centrum: 

Chata Svinec

Zdroj: Jan Schönbauer

Exit mobile version