POH050 více než jen běh

Závod plný zážitků, emocí, adrenalinu mezi karvinskými doly!

Šikmý kostel, Lázně Darkov, Karvinské moře, těžní věže. Toto neopakovatelné prostředí Karvinska, kdysi srdce hornické činnosti, se v sobotu 22. června 2024 již potřetí stane dějištěm běžecké akce POHO50, kde se na startovní čáře sejdou účastníci všech věkových kategorií. Tento závod je otevřen jak zkušeným sportovcům, tak i těm, kteří se rozhodnou změřit své síly na trati poprvé a chtějí si více než na výkonu cenit neopakovatelné atmosféry míst, která jsou v České republice jedinečná.

Různorodost tratí je jednou z hlavních předností závodu, jehož je statutární město partnerem. Pro děti jsou připraveny tratě v délce 80 až 1500 metrů a nejdelší, která má 50 kilometrů je správnou výzvou pro milovníky běhu. Součástí závodu POHO50 je i jubilejní 20. ročník Městského běhu Karvinou na 10 km.

Velmi pečlivě jsou připraveny i nejoblíbenější trasy na 6 km, 21 km a štafeta na 4 x 6 km, kterou si v loňském roce nejvíce užily týmy složené z pracovních kolektivů. Zároveň závod podporuje dobrou věc, konkrétně pomoc Justýnce Kurowské, dívce trpící dětskou mozkovou obrnou.

Přihlaste se na www.poho50.cz a uvidíme se na startu!

Zdroj: karvina.cz

Exit mobile version