Domů Lifestyle Gastronomie

Recept s chutí kraje: Konfitované brambory s uzeným tvarohem

Horský hotel Sepetná a Hotel Sluníčko jsou tradičními místy pro rekreaci a konání konferencí, kongresů a firemních akcí v srdci Beskyd pod Lysou horou. Svým hostům nabízí nejen ubytovací služby, ale také prostory pro pořádání akcí s kapacitou až 200 osob. K tomu kompletní technické vybavení a servis. Součástí hotelu je Relax centrum, kde je hostům k dispozici bazén, sauna, bowling a badmintonové kurty. Šéfkuchař Pavel Čadil se svým týmem připravuje nejen pro hotelové hosty jídla tradiční kuchyně, ale v moderním pojetí.

Co budete potřebovat na 4 porce konfitovaných brambor:

1 kg kvalitních brambor, ideálně přímo od farmáře 

0,5 kg plnotučného tvarohu 

0,15 kg sádlo škvařené

0,1 kg másla

tymián 

rozmarýn 

pepř černý celý z mlýnku

1 ks větší svazek jarní cibulky

Postup:

Brambory důkladně opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme tenké zářezy, brambory naložíme do sádla, dochutíme solí, pepřem z mlýnku, tymiánem a rozmarýnem. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme 50 minut. Pozor, pečeme tak, aby se nám brambory úplně nerozpadly.

Brambory po upečení lehce osušíme ubrouskem a dáme na talíř. Zalijeme je máslem a dochutíme zauzeným tvarohem. Pro ještě lepší chuť posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Jak na uzený tvaroh?

Tvaroh kupte ideálně plnotučný, jelikož tuk je nositelem chuti. Vložte ho do čisté plátěné utěrky a dejte na 30-50 minut zaudit. Vy, kdo nemáte udírnu, nezoufejte! Použijte pařák na knedlíky a starý kastrůlek s doutnajícími bukovými hoblinami.

Šéfkuchař Pavel Čadil
Zkušenosti sbíral v hotelu Alcron Praha, na stážích ve Francii, Itálii a Německu. Na Ostravsku působil v Hotelu Park Inn by Rezidor hotel, Zámečku Petrovice u Karviné, Sushi baru Gokana a byl u rozjezdu domácí pekárny Pecka v DOV. Působil také jako hlavní kuchař pro izraelskou ambasádu v Praze, jako školitel pro Czech Hotel Consulting a byl nominován na cenu AHR Restauratér roku.

Text a foto: Horský hotel Sepetná

Exit mobile version